Verschil Demeyere Koekenpannen

Verschil Demeyere Koekenpannen

 

Heeft u moeite met het kiezen van de juiste Demeyere koekenpan? We adviseren u graag in onze winkel! 

Om de keuze toch wat gemakkelijker te maken, ook voor als u liever online wilt bestellen, worden hieronder de verschillende soorten Demeyere koekenpannen beschreven.

 

Inductie?

Anti kleef?

Duurzaamheid?

Prijs?

Gewicht?

Alu Plus 3 Duraslide

Inductie ready

Traditionele antikleef

Vraagt om vervanging 

+

Alu Plus 3 Ceraforce

Inductie ready

Keramische laag

Vraagt om vervanging 

+

Alu Pro 5 Duraslide

Inductie geschikt

Traditionele antikleef

Vraagt om vervanging 

€€

++

Alu Pro 5 Ceraforce

Inductie geschikt

Keramische laag

Vraagt om vervanging 

€€

++

Industry 5

Inductie geschikt

Geen anti kleeflaag

Bij correct huishoudelijk gebruik, geen vervanging.

€€€

+++

Multiline 7

Beste op inductie

Geen anti kleeflaag

Bij correct huishoudelijk gebruik, geen vervanging.

€€€

+++

Proline 7

Beste op inductie

Geen anti kleeflaag

Bij correct huishoudelijk gebruik, geen vervanging.

€€€

++++

ControlInducX

Beste op inductie

Geen anti kleeflaag

Bij correct huishoudelijk gebruik, geen vervanging.

€€€

+++

 

Demeyere Alu Plus 3 series

  • Bodem

Stevige radiant bodem 

De Alu Plus 3 serie bevat een 5 mm dikke  aluminium bodem met een speciale Radiant® vorm. Hierdoor is de bodem goed vlak en wordt de warmte goed door de pan verspreid. Geen wiebelende pannen meer!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  • Inductie

Inductie Ready 

Door de vlakke en magnetische bodem is de Alu Plus 3 serie te gebruiken op elke warmtebron. Let hierbij wel op het vermogen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  • Opwarming en gebruik

Warmt snel op 

Wat fijn is aan een aluminium pan, is dat deze snel op temperatuur is. Even de pan laten opwarmen en deze is klaar voor gebruik. Hanteer bij bakken en braden altijd de vuistregel: gebruik maximaal 70% van het vermogen om oververhitting te voorkomen. Gebruik dit maximaal vermogen om de pan op temperatuur te brengen. Op het moment dat de pan de juiste temperatuur heeft bereikt, kunt ook gemakkelijk het vermogen verlagen. De pan heeft wat warmte nodig om op temperatuur te blijven.

"Maar wanneer heeft mijn pan de juiste temperatuur?"

De ideale baktemperatuur ligt rond de 180 - 200 graden Celcius. Bij deze temperatuur zullen waterdruppels veranderen in een soort glazen knikkertjes die in de pan rondbewegen. Dit is het punt waarop u gemakkelijk het vermogen kunt terugzetten. Vervolgens doet u uw boter of olie in de pan. Nu kunt u beginnen met bakken. u heeft zelf de regie in handen of het te bereiden product nog wat extra warmte nodig heeft of juist minder. Voorkom te allen tijde oververhitting.      

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  • Anti Kleeflaag

De Alu Plus 3 serie komt in twee soorten anti kleef:

Ceraforce Duraslide

Met deze Ceraforce keramische antikleeflaag hechten suikers, gluten en eiwitten amper. Zo kan je ook magere ingrediënten met weinig vetstof bakken. Zorgeloos zonder plakken en toch krokant.

Duraslide, de nieuwste generatie PTFE-antikleeflagen, voorkomt het hechten aan het oppervlak. Dit is dan ook echt een 100% anti kleeflaag. Zo laten ook magere ingrediënten zich bakken met heel weinig vetstof.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  • Keukenhulpjes

Serveer met zorg 

Voorkom krassen en loslating van de anti kleeflaag door gebruik te maken van correcte keukenhulpjes. Dat betekent dat u gebruik dient te maken van houten of siliconen keukenhulpjes. Gebruik bijvoorbeeld nooit een vork om uw vlees te keren of een rvs lepel om iets uit uw koekenpan te scheppen. Hiermee verlengt u de levensduur van uw anti kleefpan. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  • Na gebruik

Handwas aanbevolen 

De pannen kunnen in de vaatwasser, echter raden wij handwas aan. De vaatwasser is geen garantie voor een vetvrije pan en de agressieve detergenten kunnen de pan zelfs beschadigen. Gebruik hierbij geen ruwe schuurmiddelen/sponzen, maar bijvoorbeeld de zachte kant van een spons. Het is belangrijk dat de pan vetvrij is voordat deze weer op de warmtebron gaat. Gebruik daarom ook altijd een beetje afwasmiddel om de pan te ontvetten. Is het bakken toch iets te hard gegaan? Demeyere heeft ook een speciale crème . Deze crème wordt wel eens vergeleken met CIF, maar daar zit een korrel in en geeft krassen, deze crème van Demeyere is speciaal ontwikkeld voor krasvrij reinigen!

Pannenbescherming

Wanneer u meerdere pannen met een anti kleeflaag heeft, adviseren wij om pannenbeschermers te gebruiken. Zo voorkomt u dat de pannen beschadigd worden, doordat ze in elkaar staan. Dit kan namelijk krassen veroorzaken.

Garantie

5 jaar garantie op productiefouten bij huishoudelijk gebruik.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ons advies: Wij raden deze pannen aan op een gasfornuis of een keramische kookplaat. Voor inductie raden wij minimaal een koekenpan aan uit de Alu Pro 5 serie.

Demeyere Alu Pro 5 series

De Alu Pro 5 heeft grotendeels dezelfde kenmerken en adviezen als de Alu Plus 3 serie die hierboven beschreven werd. Het grote verschil is dat de koekenpannen uit de Alu Pro 5 serie niet "inductie ready" zijn, maar juist "inductie geschikt". Dit komt doordat Demyere de exclusieve TriplInduc® technologie gebruikt. Hierdoor heeft de bodem meer massa en is vormvaster. Er is tot 30% minder energie nodig om de dezelfde temperatuur te bereiken ten opzichte van pannen zonder TriplInduc. Deze pannen reageren supersnel zodra je overschakelt naar een andere kookstand. Dit rendement wordt dus alleen behaald wanneer de pannen worden gebruikt op inductie. Net als de Alu Plus 3 serie is er sprake van 5 jaar garantie op productiefouten bij huishoudelijk gebruik.

Demeyere Industry 5

  • Bodem

5-lagenmateriaal 

Het 5-lagenmateriaal tot aan de rand geeft je uitstekende warmteverdeling. De warmte wordt dus door de gehele pan verspreid.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  • Inductie

Inductie geschikt

Door de vlakke en magnetische bodem is de Industry 5 serie te gebruiken op elke warmtebron. Door de dikke bodem is de pan goed te gebruiken op een gasformuis, maar nog beter op een inductieplaat. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  • Opwarming en gebruik

Goede warmteverdeling 

Zodra de Industry 5 RVS pan voldoende opgewarmd is, kunt u de warmtebron gerust enkele standen lager zetten. De pan behoudt de juiste baktemperatuur en bespaart zo energie.

Hanteer bij bakken en braden altijd de vuistregel: gebruik maximaal 70% van het vermogen om oververhitting te voorkomen. Gebruik dit maximaal verhogen om de pan op temperatuur te brengen.Op het moment dat de pan de juiste temperatuur heeft bereikt, kunt ook gemakkelijk het vermogen verlagen. De pan heeft wat warmte nodig om op temperatuur te blijven.

"Maar wanneer heeft mijn pan de juiste temperatuur?"

De ideale baktemperatuur ligt rond de 180 - 200 graden Celcius. Bij deze temperatuur zullen waterdruppels veranderen in een soort glazen knikkertjes die in de pan rondbewegen. Dit is het punt waarop u gemakkelijk het vermogen kunt terugzetten. Vervolgens doet u uw boter of olie in de pan. Nu kunt u beginnen met bakken. u heeft zelf de regie in handen of het te bereiden product nog wat extra warmte nodig heeft of juist minder. Voorkom te allen tijde oververhitting.      

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  • Geen Anti Kleeflaag

De Industry 5 koekenpan is een RVS koekenpan. Dit betekent dat de pan geen anti kleeflaag bevat. Het grote voordeel hiervan is dat u deze pan, bij gewoon huishoudelijk gebruik, niet meer hoeft te vervangen. Er zit immers geen laag in die kan slijten. Producten, met name eiwitrijke en zetmeelrijke producten, zullen zich vastzetten in de pan. Door een juiste mix van tijd en temperatuur zullen de producten dichtschroeien en zich weer loslaten. Vandaar dat met name bij RVS pannen geldt: Voorkom oververhitting.  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  • Keukenhulpjes

Geen zorgen 

In een RVS pan mag u naast bovengenoemde houten en siliconen keukenhulpjes ook RVS gebruiken. Mix bijvoorbeeld uw saus met een garde of lepel de jus over uw vlees. Er zit geen laag in de pan die u kan beschadigen. Er kunnen kleine, oppervlakkige krasjes ontstaan. Dit is gewoon de werking van het staal. Dit is geen slijtage. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  • Na gebruik

Vaatwasser geschikt 

De pannen kunnen probleemloos in de vaatwasser. In een RVS pan mag u ruwe schuurmiddelen/sponzen gebruiken, wanneer nodig. Het is belangrijk dat de pan vetvrij is voordat deze weer op de warmtebron gaat. Gebruik daarom ook altijd een beetje afwasmiddel om de pan te ontvetten. Is het bakken toch iets te hard gegaan? Demeyere heeft ook een speciale crème . Deze crème wordt wel eens vergeleken met CIF, maar daar zit een korrel in en geeft krassen, deze crème van Demeyere is speciaal ontwikkeld voor krasvrij reinigen! De RVS pannen van Demeyere beschikken over de Silvinox® technologie. Hierover zegt Demeyere: "de Silvinox® technologie is een uniek systeem van elektrochemische oppervlaktebehandeling dat het materiaal verrijkt door ijzer en onzuiverheden van de oppervlakte te verwijderen. Hierdoor is het roestvrij staal eenvoudig te reinigen en biedt het een hogere weerstand tegen vingerafdrukken, agressieve zepen of sterk zuurhoudend voedsel. De producten blijven zilverwit, zelfs na jaren gebruik."

Garantie

30 jaar garantie op productiefouten bij huishoudelijk gebruik.

Demeyere Multiline 7

  • Bodem

7-PlyMaterial®

Het 7-lagenmateriaal bestaat uit 7 materiaallegeringen met o.a. roestvrij staal en een hart van aluminium. Deze technologie wordt zowel in de bodem als in de zijkanten van de producten gebruikt en verzekert een optimale warmtespreiding tot aan de rand van de pan en een perfecte controle over het bereidingsproces. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  • Inductie

Beste op inductie

Door de vlakke en magnetische bodem is de Multiline 7 serie te gebruiken op elke warmtebron. Door de dikke bodem is de pan goed te gebruiken op een gasformuis, maar nog beter op een inductieplaat. Door de 7 lage dikke bodem zijn de pannen uit de Multiline 7 serie ook uitwisselbaar qua warmtebron. Dat wil zeggen dat de pan op een gasfornuis gebruikt kan worden en daarna probleemloos werkt op bijvoorbeeld een inductieplaat. Deze wisseling kan altijd plaatsvinden. De multiline 7 serie bevat ook de TriplInduc® technologie. Er is tot 30% minder energie nodig om de dezelfde temperatuur te bereiken ten opzichte van pannen zonder TriplInduc. Deze pannen reageren supersnel zodra je overschakelt naar een andere kookstand.  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  • Opwarming en gebruik

Beste warmteverdeling 

Zodra de Multiline 7 pan voldoende opgewarmd is, kunt u de warmtebron lager zetten. De pan behoudt de juiste baktemperatuur en bespaart zo energie.

Hanteer bij bakken en braden altijd de vuistregel: gebruik maximaal 70% van het vermogen om oververhitting te voorkomen. Gebruik dit maximaal verhogen om de pan op temperatuur te brengen. Op het moment dat de pan de juiste temperatuur heeft bereikt, kunt ook gemakkelijk het vermogen verlagen. De pan heeft wat warmte nodig om op temperatuur te blijven.

"Maar wanneer heeft mijn pan de juiste temperatuur?"

De ideale baktemperatuur ligt rond de 180 - 200 graden Celcius. Bij deze temperatuur zullen waterdruppels veranderen in een soort glazen knikkertjes die in de pan rondbewegen. Dit is het punt waarop u gemakkelijk het vermogen kunt terugzetten. Vervolgens doet u uw boter of olie in de pan. Nu kunt u beginnen met bakken. u heeft zelf de regie in handen of het te bereiden product nog wat extra warmte nodig heeft of juist minder. Voorkom te allen tijde oververhitting.   

Net als de Industry 5 serie bevat de Multiline 7 serie:

  • geen Anti Kleeflaag;
  • de mogelijkheid ook RVS keukenhulpjes te gebruiken;
  • de mogelijkheid de pannen in de vaatwasser te reinigen;
  • de Silvinox® technologie;
  • 30 jaar garantie op productiefouten bij huishoudelijk gebruik.

Demeyere Proline 7

In de basis is de Proline 7 serie vergelijkbaar met bovengenoemde Multiline 7 serie.

Het grootte verschil zit in de dikte van de bodem. De bodem van de Proline 7 is bijna een halve centimeter dik, net zoals de rand. Hierdoor kunt u ook de rand gebruiken bij het bakken. De warmte wordt snel en gelijkmatig door de gehele pan verspreid. De Proline 7 zal de meeste en het beste de warmte vasthouden. Dat wil zeggen dat zelfs bij lagere standen op uw inductieplaat, u perfect kunt (blijven) bakken. Niet voor niks wordt deze pan ook in toprestaurants gebruikt!

Een kort overzicht van de Demeyere Proline 7 serie:

  • bevat geen Anti Kleeflaag;
  • de mogelijkheid ook RVS keukenhulpjes te gebruiken;
  • de mogelijkheid de pannen in de vaatwasser te reinigen; 
  • de Silvinox® technologie;
  • de TriplInduc® technologie;
  • houdt de meeste warmte vast en heeft de beste warmtegeleiding, zelfs in de rand.
  • 30 jaar garantie op productiefouten bij huishoudelijk gebruik.

Demeyere ControlInduc X

  • Bodem

ControlInduc®

Over de Controlinduc® technologie vertelt Demeyere het volgende: "Inductiefornuizen ontwikkelen in korte tijd een zeer intensieve warmte. Om de ideale baktemperatuur te behouden, ontwikkelde Demeyere pannen met ‘ControlInduc®’, een veiligheidssysteem dat de maximale temperatuur van de pan beperkt tot 250°C op inductiefornuizen. Tot aan +/- 220°C zal het product met ControlInduc® normaal opwarmen zoals elke andere pan, maar boven die temperatuur zal de kracht van de inductoren geleidelijk aan afnemen om zich te stabiliseren tussen 245 en 250°C. Wanneer men dan voedsel in de pan legt, zoals een stuk vis of wat pannenkoekendeeg, zal de pan afkoelen en wordt automatisch de kracht van de inductoren weer opgedreven. Zelfs als men deze pan urenlang leeg laat staan op een inductieplaat, bijvoorbeeld uit vergetelheid, zal ze niet oververhit raken. De ControlInduc® pannen danken hun bijzondere eigenschap aan het speciale magnetische materiaal dat in de buitenlaag van het product wordt gebruikt. Het is een unieke legering die magnetisch blijft tot aan 250°C. Boven deze temperatuur verliest ze haar magnetische eigenschappen en beveelt zo aan de inductieplaat om de energie te verminderen. Een inductiekookplaat heeft namelijk nood aan een magnetisch materiaal om warmte te creëren. Als het magnetisme weg is, wordt geen warmte meer opgewekt. Op die manier vermijdt ControlInduc® verlies aan opwarmtijd en zorgt het voor een pan die steeds warm blijft, zonder gevaar voor oververhitting."

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  • Inductie

Beste op inductie

Let op: de Controlinduc® technologie werkt dus alleen als u een inductieplaat heeft.  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  • Opwarming en gebruik

Beste warmteverdeling 

Zodra de ComtrolInduc X pan voldoende opgewarmd is, kunt u de warmtebron lager zetten. De pan behoudt de juiste baktemperatuur en bespaart zo energie.

Hanteer bij bakken en braden altijd de vuistregel: gebruik maximaal 70% van het vermogen om oververhitting te voorkomen. Gebruik dit maximaal verhogen om de pan op temperatuur te brengen. Op het moment dat de pan de juiste temperatuur heeft bereikt, kunt ook gemakkelijk het vermogen verlagen. De pan heeft wat warmte nodig om op temperatuur te blijven.

"Maar wanneer heeft mijn pan de juiste temperatuur?"

De ideale baktemperatuur ligt rond de 180 - 200 graden Celcius. Bij deze temperatuur zullen waterdruppels veranderen in een soort glazen knikkertjes die in de pan rondbewegen. Dit is het punt waarop u gemakkelijk het vermogen kunt terugzetten. Vervolgens doet u uw boter of olie in de pan. Nu kunt u beginnen met bakken. u heeft zelf de regie in handen of het te bereiden product nog wat extra warmte nodig heeft of juist minder. Voorkom te allen tijde oververhitting.   

Een kort overzicht van de Demeyere ControlInduc X serie:

  • bevat geen Anti Kleeflaag;
  • de mogelijkheid ook RVS keukenhulpjes te gebruiken;
  • de mogelijkheid de pannen in de vaatwasser te reinigen; 
  • de Silvinox® technologie;
  • de ControlInduc® technologie;
  • houdt de warmte vast en heeft een goede warmtegeleiding, zelfs in de rand.
  • 30 jaar garantie op productiefouten bij huishoudelijk gebruik.
Gerelateerde producten