• Gratis verzending vanaf €39,-
  • Levertijd van 1 tot 3 werkdagen
  • 14 dagen retourrecht
  • Ruime voorraad
  • Fysieke winkel in Uden

KAI

Shun Engetsu Chinees Koksmes 19,5 cm
799,00
  • Tijdelijk niet leverbaar

KAI Shun Engetsu Chinees Koksmes 19,5 cm

Dit is het KAI Shun Engetsu Chinees Koksmes! De KAI Shun Engetsu serie is uitgebracht vanwege het 20 jarig bestaan. Dit mes is een limited edition waarvan er in tegenstelling tot het koksmes en het santokumes waarvan er 200 worden uitgebracht er maar 80 worden uitgebracht binnen Europa! Elk mes wordt voorzien van een nummer, zo weet je precies welk exemplaar jij van de gelimiteerde 80 stuks ontvangen hebt.

Met Shun Engetsu heeft KAI opnieuw een innovatief meesterwerk van Japanse smeedkunst afgeleverd. Mede door het fraaie design, de bijzondere materiaaleigenschappen en een technisch zeer complex productieproces behoort deze messenserie tot de absolute topklasse. Op het hoogglans gepolijste lemmet is een kunstzinnig vormgegeven "volle maan" patroon van de Damastlagen zichtbaar. Deze optiek geeft het mes in combinatie met de blauw/zwarte gemêleerde greep een indrukwekkend voorkomen. De lemmets in de serie bestaan uit twee verschillende staalsoorten, die tot een 72-laags Damaststaal zijn verwerkt. Door het bewerkelijke samenvlechten van de beide staalsoorten ontstaat er een lemmet met uitzonderlijk duurzame snijprestaties. 

De KAI Engetsu messen zijn prachtig om te zien en het lijkt wel alsof de maan wegzakt in het mes. De KAI Engetsu messen serie behoort tot de top op keukenmessen gebied en worden daarom ook geleverd met echtheidscertificaat. De KAI Engetsu messen zitten verpakt in een luxe houten kist.

KAI Shun Engetsu Santokumes 72-laags Damststaal

Het zogeheten Dual-Core-Lemmet van de serie Shun Engetsu wordt bij KAI middels een innovatief smeedproces vervaardigd. Daarbij worden twee staalsoorten met verschillende eigenschappen tot een 72-laags Damaststaal samengesmeed, een flexibel en resistent VG 2 staal met een bijzonder hard VG 10 staal. Met als resultaat dat de aan beide zijden symmetrisch geslepen lemmets een excellente scherpte bieden die tevens bijzonder langdurig scherp blijft. 

KAI Shun Engetsu Santokumes Heft Pakkahout

Het ergonomisch gevormde heft ligt dankzij een lichte, afgeronde lijn comfortabel in de hand. De gesmede tang in het heft geeft het mes een massief voelende stabiliteit en functioneert als tegenwicht van het lemmet voor een optimale balans. Mede door de geklonken heftdelen uit zwart/blauwe gemêleerd Pakkahout, een geïmpregneerde en zeer resistente houtfineer, oogt het mes warm en waardevol.

Specificaties
Specificaties
ArtikelnummerKAIEngetsuChinees
MerkKai
MateriaalRoestvrijstaal, Hout
VaatwasbestendigNee
Lengte lemmet190 mm
LevertijdTijdelijk niet leverbaar