Levertijd en verzending

Levertijd en verzending bij Gloudemans koken en kado

1. Wat zijn de verzendkosten?
2. Wat is de levertijd van mijn bestelling?
3. Kan ik het pakket bij Gloudemans koken en kado in Uden afhalen?

1. Wat zijn de verzendkosten?

Verzendkosten binnen Nederland: € 4,95 bij bestellingen onder de € 39,-, daarboven gratis thuisbezorgd. 
Verzendkosten naar België: € 12,- bij bestellingen onder de € 100,- daarboven gratis thuisbezorgd.
Verzendkosten naar Duitsland € 12,00 bij bestelling onder de € 100,- daarboven gratis thuisbezorgd.

2. Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Wij verzenden al onze producten via Groenbezorgen, onderdeel van het landelijke netwerk van Fietskoeriers. Bijna alle bestelling die voor 15:00 uur binnenkomen, zullen we dezelfde dag nog verzenden en heb je de volgende dag al in huis (zo niet staat dit vooraf per product aangegeven).

De volgende dag in huis via GroenBezorgen (fietskoerier)

Bezorgen per fietskoerier heeft drie belangrijke voordelen:

  • Minder verkeer in (het centrum van) steden. Fietsen nemen veel minder plek in en daardoor blijven de straten toegankelijk voor ander verkeer. Kortom: Meer fietsen in plaats van bussen zorgt ervoor dat een stad leefbaar blijft.
  • Minder uitstoot van Co2 gassen. Fietsen stoten natuurlijk geen giftige stoffen uit. Door de pakketten per fiets te leveren zorgen we ervoor dat de luchtkwaliteit niet wordt geschonden.
  • Doordat de koerier geen brandstof kosten betaald en minder onderhoudskosten heeft (een bus is nu eenmaal duurder in onderhoud dan een fiets). Betaal je niets extra dan wanneer een pakket op traditionele wijze wordt bezorgd.

Pakketten worden per fietskoerier bij onze winkel opgehaald. Vanuit daar worden ze naar een centraal verzamelpunt gebracht. Vervolgens worden de pakketten per bus op groengas (niet schadelijk voor het milieu) naar het verzamelpunt op de plaats van bestemming gebracht. Vanuit daar worden de pakketten weer per fiets op jouw adres geleverd.

De volgende dag in huis

Nu denk je misschien: fietsen neemt meer tijd in beslag dan met de auto pakketjes wegbrengen? Dat zou je denken inderdaad. Het netwerk van fietskoeriers is slim opgezet en daardoor kunnen ze pakketten die vandaag worden aangeleverd de volgende dag al afleveren. Fietskoeriers zijn dus net zo snel, zo niet sneller dan PostNL of DHL.

Avond bezorging

Fietskoeriers.nl kijkt automatisch wat voor soort adres het adres van bestemming is. Is dit een zakelijk adres? Dan wordt de bestelling overdag aangeboden. Is het een particulier adres? Dan wordt de bestelling in de avond aangeboden. Dit doen we om er zeker van te zijn er altijd iemand aanwezig is op de plaats van bestemming.

groenbezorgen

Landelijk dekkend netwerk

Het fietskoerier netwerk zit in meer dan 30 steden en is een landelijk dekkend netwerk. In plaatsen waar nog geen fietskoerier afdeling aanwezig is, worden de pakketten per bus op groengas of via DHL geleverd.

Verzenden via DHL

Voor pakketten waar nog geen leveringen per fiets mogelijk zijn, maken we gebruik van onze partner DHL. Als er een pakket wordt verstuurd, streeft DHL ernaar het pakket de eerste werkdag na de dag van aanbieding te bezorgen.

Is er niemand thuis is op het moment dat DHL het pakket levert? Dan vind je een kaart in de brievenbus met daarop een bezorgcode. Met behulp van die bezorgcode en je postcode kun je een nieuwe aflevermogelijkheid selecteren of het pakketje wordt bij de buren aangeboden.

Dagen Fietskoeriers bezorgt DHL bezorgt  
Maandag Nee Nee  
Dinsdag Ja Ja  
Woensdag Ja Ja  
Donderdag Ja Ja  
Vrijdag Ja Ja  
Zaterdag Ja Ja  
Zondag Nee Nee  
  Bestellingen gedaan op zaterdag en zondag komen op dinsdag aan. Bestellingen gedaan op zaterdag en zondag komen op dinsdag aan.  

Track & Trace

Voor onze verzendingen via het fietskoeriers netwerk ontvang je een Track & Trace code. Deze code ontvang je per mail en je kunt de aflevertijd checken via: de website van fietskoeriers.nl. Als je pakketje door DHL geleverd wordt stuurt fietskoeriers je automatisch door naar Track & Trace pagina van DHL. Zo ben je altijd op de hoogte van de status van je bestelling.

Vertraging?

Ondanks dat onze koeriers ernaar streven om alle bestellingen de volgende werkdag te leveren, kan het natuurlijk altijd zo zijn dat er enige vertraging optreedt. Wanneer dit echter langer dan 3 werkdagen duurt kun je contact met ons opnemen en zoeken wij voor jou uit wat er mis is gegaan.

3. Kan ik het pakket bij Gloudemans koken en kado in Uden afhalen?

Wil je je bestelling afhalen bij Gloudemans koken en kado, dan kun je dat tijdens het bestelproces aangeven. Je bestelling staat gelijk voor je klaar en je bespaart hiermee verzendkosten. U kunt bestelling afhalen op onderstaand adres tijdens de openingstijden van onze winkel, zie openingstijden. Bij Gloudemans koken en kado kun je zowel pinnen als contant betalen. Uiteraard kun je je bestelling ook al vooruit betalen met iDEAL.

Gloudemans koken en kado
Marktstraat 11
5401 GE Uden