KAI Shun Pro Sho

KAI Shun Pro Sho

KAI Shun Pro Sho

Ons aanbod

Toon/verberg filters

5 artikelen

5 artikelen

KAI Shun Pro Sho

Dit zijn de vernieuwde KAI Shun Pro messen. De Shun Pro Sho-serie van KAI bestaat uit premium keukenmessen die traditioneel Japans aan één zijde geslepen zijn. Eén zijde is voorzien van een decoratief patroon door toepassing van een innovatieve etstechniek terwijl de andere zijde mat gestraald is. Met donkere handgrepen van prachtig pakkahout, in typische traditioneel, Japanse D-vorm. Dit is een 5-delige messenserie met de focus op het snijden van vlees en vis. Binnen deze serie vind je dan ook yanagiba’s en deba’s. Klassieke Japanse keukenmessen voor het trancheren en fileren van vlees en vis.

KAI Shun Pro Sho Nieuw

Het lemmet van het mes is in zijn geheel uit het corrosiebestendige A 10 staal met een hardheid van 61 (±1) HRC vervaardigd. De snede wordt eenzijdig onder een hoek van 45° geslepen, is ontworpen voor uiterste precisie en geeft het mes een sensationele scherpte. De vlakke zijde van het lemmet is hol geslepen, waardoor tijdens het snijden een luchtbuffer ontstaat tussen het mes en het snijgoed. Daarmee wordt de wrijvingsweerstand tot een minimum beperkt en in combinatie met de hoge vlakke snede staat dit garant voor een perfect snijresultaat.

KAI Shun Pro Sho Deba & Yanagiba

Zoals eerder benoemd vind je binnen deze serie voornamelijk yanagiba’s en deba’s. Dit zijn klassieke Japanse keukenmessen voor vlees en vis. De yanagiba is een lang mes dat gebruikt wordt voor het snijden van sashimi. Een yanagiba heeft een lang lemmet waarmee je in één haal door een stuk vlees of vis snijdt. Je voorkomt hiermee een zagende beweging en krijgt zo het mooiste resultaat. Deba-messen zijn Japanse trancheermessen. Ontworpen voor het fileren van vis (graten en wervels) en schaaldieren. Om bestand te zijn tegen breuken is het lemmet van een deba een stuk dikker dan dat van een normaal keukenmes.

KAI Shun Pro Sho messen

In deze collectie zitten 5 verschillende messen:

  • Kai Shun Pro Sho Yanagiba 24 cm - VG-2005 
  • Kai Shun Pro Sho Yanagiba 27 cm - VG-2006
  • Kai Shun Pro Sho Deba 16.5 cm - VG-2002
  • Kai Shun Pro Sho Deba 21 cm - VG-2003
  • Kai Shun Pro Sho Usuba16.5 cm - VG-2007

kai-shun-pro-sho