Demeyere ControlInduc X Koekenpan

Demeyere ControlInduc X Koekenpan

Demeyere ControlInduc X Koekenpan

Ons aanbod

Toon/verberg filters

4 artikelen

4 artikelen

Demeyere ControlInduc X Koekenpan

Het paradepaardje onder de koekenpannen van Demeyere is zeker wel de Demeyere ControlInduc X koekenpan! 

ELKE DAG LEKKER EN GEZOND BAKKEN ZONDER ZORGEN DANKZIJ DE EXTRA VEILIGHEID

demeyere controlinduc koekenpan

Demeyere ContolInduc X koekenpan kopen?

Wij vertellen je er graag wat meer over. Inductiefornuizen ontwikkelen in korte tijd een zeer intensieve warmte. Om de ideale baktemperatuur te behouden, ontwikkelde Demeyere bak-/koekenpannen met ControlInduc, een uniek veiligheidssysteem dat de maximale temperatuur van de pan beperkt tot 250°C op inductiefornuizen. ControlInduc zorgt zo voor een pan die steeds warm blijft, zonder gevaar voor oververhitting. Voor de ControlInduc pannen biedt Demeyere een garantie van 30 jaar op alle productie- of materiaalfouten; 10 jaar garantie voor professioneel gebruik.

Demeyere ControlInduct X specificaties

Wij zullen een aantal specificaties behandelen met behulp van onderstaande productfoto.

demeyere controlinduc koekenpan

 1. Meerlagen materiaal
  Het unieke ControlInduc meerlagenmateriaal wordt zowel in de bodem als in de zijkanten van de producten gebruikt en verzekert een optimale warmteverdeling tot aan de rand van het product en een perfecte controle over het bereidingsproces, zonder gevaar voor oververhitting. 

 2. ControlInduc
  De ControlInduc pannen van Demeyere danken hun bijzondere eigenschap aan het speciale magnetische materiaal dat in de buitenlaag van het product wordt gebruikt. Het is een unieke legering die magnetisch blijft tot aan 250°C. Boven deze temperatuur verliest ze haar magnetische eigenschappen en beveelt zo aan de inductieplaat om de energie te verminderen. 

 3. Silvinox
  Silvinox is een uniek systeem van elektrochemische oppervlaktebehandeling dat het materiaal verrijkt door ijzer en onzuiverheden van de oppervlakte te verwijderen. Hierdoor is het roestvrij staal eenvoudig te reinigen en biedt het een hogere weerstand tegen vingerafdrukken, agressieve zepen of sterk zuurhoudend voedsel. De producten van Demeyere blijven zilverwit, zelfs na jaren gebruik. 

 4. Greep
  Door hun uitvoering en vorm uit massief gegoten roestvrij staal 18/10 blijven de grepen langer koel op elektrische fornuizen. Dankzij een unieke lastechnologie zijn de grepen extra stevig bevestigd en uiterst hygiënisch. Vuil, vet of bacteriën krijgen geen kans om zich in te nestelen. 

Hoe werkt Demeyere ControlInduc nu precies?

Zoals al eerder aangegeven ontwikkelen inductiefornuizen in korte tijd een zeer intensieve warmte. Om de ideale baktemperatuur te behouden, ontwikkelde Demeyere bak-/koekenpannen met ControlInduc, een uniek veiligheidssysteem dat de maximale temperatuur van de pan beperkt tot 250°C op inductiefornuizen. Tot aan +/- 220 °C zal de koekenpan met ControlInduc normaal opwarmen zoals elke andere pan, maar boven die temperatuur zal de kracht van de inductoren geleidelijk aan afnemen om zich te stabiliseren tussen de 245 en 250°C. Wanneer je dan weer voedsel in de koekenpan legt zal de pan afkoelen en wordt automatisch de kracht van de inductoren weer opgedreven. 

Zelfs als je de koekenpan urenlang leeg op een inductiekookplaat laat staan, bijvoorbeeld omdat je hem vergeten bent. Zal de pan niet oververhit raken. De ControlInduc X koekenpannen danken hun bijzondere eigenschap aan het speciale magnetische materiaal dat in de buitenlaag van het product wordt gebruikt. Het is een unieke legering die magnetisch blijft tot aan 250°C. Boven deze temperatuur verliest het haar magnetische eigenschappen en beveelt zo aan de inductiekookplaat om de energie te verminderen. Op die manier vermijdt ControlInduc verlies aan opwarmtijd en zorgt het voor een pan die steeds warm blijft, zonder gevaar van oververhitting.

controlinduc

Demeyere: Temperatuurcontrole

Goed om te weten is dat temperatuurcontrole in de koekenpan zeer belangrijk is! Door de kwaliteit van de ControlInduc koekenpan van Demeyere, is het belangrijk steeds om matig temperatuur te bakken. De normale baktemperatuur ligt tussen de 175 en 230°C. Let vooral op bij bakken en koken op inductie. Inductiefornuizen ontwikkelen in korte tijd een zeer intensieve warmte. De koekenpan warmt zich dus zeer snel op. Houd de temperatuurregeling goed in het oog, in het bijzonder als je voor het eerst op een inductiekookplaat gaat koken. Gebruik de 'booster' of 'power'-functie nooit voor het bakken en braden. Deze functie mag alleen gebruikt worden bij de kookpannen.

demeyere controlinduc x

Demeyere ControlInduc X koekenpannen serie

Tot nu toe heeft Demeyere alleen nog maar koekenpannen met de ControlInduc functie in haar assortiment. De volgende maten zijn beschikbaar: