Shun Classic White

Shun Classic White

Shun Classic White

Ons aanbod

Toon/verberg filters

6 artikelen

6 artikelen

Shun Classic White

KAI Shun Classic White messen

De Shun Classic serie is al jarenlang de best verkochte serie van het merk KAI. Deze serie damaststaal 32 laags messen, is ook de meest uitgebreide serie ter wereld! Met een prachtig Pakkahouten heft, nu dus ook in het wit! De messen zijn weer gemaakt van VG-MAX staal en hebben een hardheid van 61 ± 1 HRC. 

De greep van het mes is dus gemaakt van wit Pakkahout in een kastanjevorm. Dit geeft het mes een frisse uitstraling en is zeker een toevoeging op de huidige KAI Shun Classic messenlijn. 

KAI Shun Classic White serie

Zoals al gezegd, de KAI Shun Classic serie is de meest uitgebreide serie gemaakt van 32 laags Damaststaal. Is dit dan ook al zo met de Shun Classic White serie? Nee, in iedergeval nog niet niet. De Shun Classic White messenlijn start met 7 messen, waarvan 1 mes uitgebracht als Limmited Edition. De andere 6 messen zijn: officemes, universeelmes, santoku, vleesmes, broodmes en koksmes.

KAI Shun Classic White DM-0777W

Het Limmited Edition mes van de Shun Classic White serie heeft de naam; Kiritsuke en heeft een oplage aantal van 5555. Er zijn dus maar 5555 KAI Shun Classic White Kiritsuke messen over de hele wereld. Elk mes wordt ook voorzien van een nummer, dus je weet precies welk mes naar jou is gegaan. Het lemmet heeft een lengte van 15 cm. 

KAI Shun Classic White Officemes DM-0700W

Dit KAI Shun Classic White Officemes is een klein, handig mes dat bijzonder geschikt is om uien, knoflook, champignons of kruiden te hakken, maar is ook bruikbaar om fruit te schillen. Het lemmet van dit officemes heeft een lengte van 9 cm, een hoogte van 2 cm en een dikte van 1,7 mm. Het officemes heeft een gewicht van 62 gram, dit Japanse mes is alleen geschikt voor rechtshandige.

KAI Shun Classic White Universeelmes DM-0701W

Het KAI Shun Classic White Universeelmes is een universeel keukenmes dat bijzonder geschikt is voor schoonmaken en fijnhakken van kool, groenten of kruiden. Het lemmet van dit universeelmes heeft een lengte van 15 cm, een hoogte van 2,6 cm en een dikte van 1,8 mm. Het universeelmes heeft een gewicht van 80 gram, dit Japanse mes is alleen geschikt voor rechtshandige.

KAI Shun Classic White Santoku DM-0702W

Dit aan beide zijden gepolijste KAI Shun Classic White Santoku mes is een traditionele Japans mes en universeel toepasbaar. De Japanse term Santoku (San = drie, Toku = deugden), die haar naam geeft aan deze KAI messen, wijst op de goede kwaliteiten in de verwerking van vlees, vis en groenten. Het wordt ook wel het Aziatische koksmes genoemd. Het lemmet van dit Santoku mes heeft een lengte van 16,5 cm, een hoogte van 4,7 cm en een dikte van 2,2 mm. Het Santoku mes heeft een gewicht van 200 gram, dit Japanse mes is alleen geschikt voor rechtshandige.

KAI Shun Classic White Vleesmes DM-0704W

Dankzij het lange slanke lemmet is dit KAI Shun Classic White Vleesmes bijzonder geschikt om soepel en zorgvuldig rauw en bereid vlees te snijden. Verder kunt u dit mes ook gebruiken om vis te fileren en voor het snijden van flinterdunne stukjes. Het lemmet van dit vleesmes heeft een lengte van 23 cm, een hoogte van 3,2 cm en een dikte van 2,1 mm. Het vleesmes heeft een gewicht van 190 gram, dit Japanse mes is alleen geschikt voor rechtshandige.

KAI Shun Classic White Broodmes DM-0705W

Het KAI Shun Classic White broodmes is een mes dat geschikt is speciaal voor het snijden van harde en zachte broodkorstjes evenals grotere vruchten zoals ananas. Door het gepatenteerde slijpen van het KAI Shun Classic White broodmes zullen kruimels beperkt blijven tot het minimum. Het lemmet van dit broodmes heeft een lengte van 23 cm, een hoogte van 3,2 cm en een dikte van 2,1 mm. Het broodmes heeft een gewicht van 197 gram, dit Japanse mes is alleen geschikt voor rechthandige.

KAI Shun Classic White Koksmes DM-0706W

Het belangrijkste mes in de keuken is een koksmes. Dit KAI Shun Classic White koksmes is een echte allessnijder waarmee je kunt hakken, snijden en wiegen. Een koksmes herken je aan het brede lemmet dat taps toeloopt in een punt. Met de brede hiel kun je zware snijtaken doen terwijl je het precisiesnijwerk met de punt van het mes kan doen. Het lemmet van dit koksmes heeft een lengte van 20 cm, een hoogte van 4,6 cm en een dikte van 2,1 mm. Het koksmes heeft een gewicht van 215 gram, dit Japanse mes is alleen geschikt voor rechtshandige.