Shun Nagare

Shun Nagare

Shun Nagare

Ons aanbod

Toon/verberg filters

Artikelen 1 tot 12 van 13 in totaal

Pagina

Artikelen 1 tot 12 van 13 in totaal

Pagina

Shun Nagare

KAI Shun Nagare Messen Serie

Met Shun Nagare heeft Kai opnieuw een innovatief meesterwerk van Japanse smeedkunst afgeleverd. Mede door het fraaie design, de bijzondere materiaaleigenschappen en een technisch zeer complex productieproces behoort deze messenserie tot de absolute topklasse. Op het hoogglans gepolijste lemmet is een kunstzinnig vormgegeven straalvormig patroon van de Damastlagen zichtbaar. Deze optiek geeft het mes in combinatie met de zwartgrijs gemêleerde greep een indrukwekkend voorkomen. De lemmets in de serie bestaan uit twee verschillende staalsoorten, die tot een 72-laags Damaststaal zijn verwerkt. Door het bewerkelijke samenvlechten van de beide staalsoorten ontstaat er een lemmet met uitzonderlijk duurzame snijprestaties. Deze prachtige serie bevat 6 verschillende messen, namelijk:

- KAI Nagare Officemes 9 cm
- KAI Nagare Universselmes 15 cm
- KAI Nagare Santoku 18 cm
- KAI Nagare Koksmes 20 cm
- KAI Nagare Vleesmes 23 cm
- KAI Nagare Broodmes 23 cm

De KAI Nagare messen zijn prachtig om te zien en het lijkt wel alsof de Japanse avondzon de afwerking heeft geperfectioneerd met haar zonnenstralen. De KAI Nagare messen serie behoort tot de top op keukenmessen gebied en worden daarom ook geleverd met echtheidscertificaat. De KAI Nagare messen zitten verpakt in een luxe houten kistje. 

kai shun nagare messen

KAI Shun Nagare 72-laags Damststaal

Het zogeheten Dual-Core-Lemmet van de serie Shun Nagare wordt bij Kai middels een innovatief smeedproces vervaardigd. Daarbij worden twee staalsoorten met verschillende eigenschappen tot een 72-laags Damaststaal samengesmeed, een flexibel en resistent VG 2 staal met een bijzonder hard VG 10 staal. Met als resultaat dat de aan beide zijden symmetrisch geslepen lemmets een excellente scherpte bieden die tevens bijzonder langdurig scherp blijft. 

KAI Nagare Ergonomisch Heft

Het ergonomisch gevormde heft ligt dankzij een lichte, afgeronde lijn comfortabel
in de hand. De gesmede tang in het heft geeft het mes een massief voelende stabiliteit en functioneert als tegenwicht van het lemmet voor een optimale balans. Mede door de geklonken heftdelen uit zwartgrijs gemêleerd Pakkahout, een geïmpregneerde en zeer resistente houtfineer, oogt het mes warm en waardevol.

KAI Nagare Specificaties op een rij

De nieuwe technologie die is ontwikkeld voor de productie van de serie Shun NAGARE is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Kai. Het Dual-Core lemmet wordt bij Kai middels een innovatief smeedproces vervaardigd, waarbij twee staalsoorten met verschillende eigenschappen tot een 72-laag Damaststaal worden samengevlochten. De combinatie van het flexibele en resistente VG-2 staal met het bijzonder harde VG-10 staal hebben tezamen een Rockwell hardheid van 61±1. Het resultaat van deze technologie is naast de bijzondere optiek zeker ook de extreem lange scherpteretentie en een excellente scherpte van het symmetrisch geslepen lemmet. Het ergonomisch gevormde heft ligt dankzij een lichte, afgeronde lijn comfortabel in de hand. De gesmede tang in het heft geeft het mes een massief voelende stabiliteit en functioneert als tegengewicht van het lemmet voor een optimale balans. Mede door de geklonken heftdelen uit zwartgrijs gemêleerd Pakkahout, een geïmpregneerde en zeer resistente houtfineer, oogt het mes warm en waardevol.

KAI Nagere Review Materiaal:

- VG-10 & VG-2 72 laags Damaststaal
- Hardheid 61±1 HRC
- Lemmet: Gepolijst
- Heft: Grijs Japans Pakkahout / klinknagel uit edelstaal

Kai nagare online kopen