Bezoek aan het Atelier van Demeyere België

Bezoek aan het Atelier van Demeyere België

Dinsdag 19 september brachten we met het team voor de derde keer een bezoek aan Atelier Demeyere in Antwerpen.

Daar maakten we kennis met een aantal nieuwe producten, leerden meer over bestaande artikelen en proefden de heerlijkste, bereide gerechtjes met de producten van Demeyere, Staub en Zwilling.

We vertellen je er graag meer over in dit blog! 

Nieuw!

Deze producten verwachten wij binnenkort.

Staub

"Het gietijzeren kookgerei en de keramische ovenschotels van het Franse STAUB zijn even mooi als functioneel. Ze kunnen moeiteloos van het kookvuur in de oven en daarna op tafel. Het resultaat: keer op keer een gezellige, warme maaltijd met onweerstaanbare smaken."

Dit jaar komt de prachtige, gietijzeren Pompoenpan van Staub terug. Vergezeld met de gezellige kleine pompoen cocottes. In de gietzijeren pompoen kunt u de heerlijkste soepen en stoofgerechten bereiden. Hoe leuk is het om dan dit ook nog eens te serveren in kleine pompoenpannetjes. 

We verwachten ook een nieuwe kleur in de Staub gietijzeren braadpannen serie. Welke dat is, dat houden we nog even geheim. Maar houdt onze socials in de gaten!

Staub heeft ook nog hele leuke keukenhulpen, hiermee maakt u de keuken helemaal compleet.

Zwilling

"In 1731 kreeg Peter Henckels het idee om ZWILLING als handelsmerk te registreren bij de messenmakersgilde in het Duitse Solingen. Een briljant idee, vinden we. Want daardoor is ZWILLING vandaag een van de oudste merken ter wereld. En we weten allemaal hoe veel de Duitsers van tradities houden. Bedankt, Peter!"

Zwilling staat bij ons in de winkel met name bekend om de messen. Echter heeft Zwilling nog veel meer producten! Denk aan weegschalen, dubbelwandig glaswerk, bestek, vergieten en natuurlijk het Fresh and Save systeem. Dit systeem is inmiddels al even op de markt en wij hebben hier al veel huishoudens van mogen voorzien. We horen vaak terug van onze klanten dat ze merken dat het eten echt veel langer goed en vers blijft. Met name voor zacht fruit zoals blauwe bessen en frambozen zijn de Fresh and Save bakjes echt een uitvinding. Zwilling zou Zwilling niet zijn als ze hier dan niet verder op gaan voort borduren. Zo zullen wij binnenkort een uitbruiding hierop gaan krijgen. Er komen verschillende maten bewaarboxen. Ook voorzien van het vacumeersysteem. Zo kunt u zowel uw verse producten als uw droge producten zoals cornflakes en koffiebonen lang vers houden! Maar dat is nog niet alles. Het is ook nog mogelijk om voor de bewaarboxen een sleave te kopen. Deze zullen verkrijgbaar zijn in het wit en zwart. Hiermee maakt u van uw bewaarbox een ware eyecatcher.

Demeyere

"Demeyere is de standaard voor roestvrijstalen kookgerei en inductiepotten en -pannen. Het merk ontwikkelt steevast gebruiksvriendelijk, energiebesparend kookgerei met uitstekende prestaties. Het mag dus niet verwonderen dat professionele chefs en hobbykoks over de hele wereld de producten van Demeyere waarderen en aanbevelen."

Eerder dit jaar kwam Demeyere met een nieuwe serie op de markt: Demeyere Black 5. Stoere pannen, speciaal ontwikkeld voor zowel het binnen- als buitenkoken. De zwarte en hittebestendige keramische coating aan de buitenzijde beschermt de pan tot 400°C. De serie wordt dit jaar uitgebreid met 2 een koekenpan in twee verschillende maten en een kookpannenserie. Deze zijn ook voorzien van de keramische coating. De binnenzijde is voorzien van roestvrijstaal voor een optimaal kook en bakgenot!

Het bakken in een roestvrij stalen pan kan in het begin even wennen zijn. Wij adviseren u graag in onze winkel. Vandaag hebben we bij Demeyere ook een workshop mogen volgen betreffende het bakken in een roestvrijstalen pan. Zo kregen we te zien hoe er gemakkelijk een spiegeleitje gebakken kan worden met boter, maar ook een stukje kip of vlees zonder boter. Alles kan in een stalen pan! De temperatuur is erg belangrijk bij het bakken in staal, goed opwarmen en optijd terugschakelen. De pannen van Demeyere zijn zo ontworpen dat zij de juiste temperatuur even vasthouden. Minder energie gebruiken dus voor een geweldig resultaat! 

Verwennerij

Naast de workshop en informatie die we kregen, werden we tussendoor ook nog verwend met de lekkerste gerechtjes. Uiteraard allemaal bereid in Demeyere pannen of Zwilling producten zoals het Sous-vide koken. Zo kregen we bijvoorbeeld sous-vide gegaarde kip met ingelegde groenten, een stoofpotje van groenten met een heerlijk stukje vlees en gegrilde groenten met varkensbraad. 

 

We hebben genoten en kunnen niet wachten tot de volgende keer!