Op bezoek bij Atelier Demeyere

Op bezoek bij Atelier Demeyere

Zondag 20 februari brachten we met het hele team een bezoek aan Atelier Demeyere in Antwerpen. We maakten daar kennis met een aantal nieuwe producten, leerden over al bestaande artikelen en proefden de heerlijkste sous-vide bereide gerechtjes! We vertellen je er graag meer over in dit blog! 

Wij zijn allemaal fan van het mooie Fresh And Save systeem van Zwilling! Door gebruik te maken van dit systeem voorkom je een heleboel voedselverspilling. Wist je dat er zo'n 75 kilo voedsel per persoon in een jaar verspild wordt!? Veel toch! Dus als we daar een beetje aan mee kunnen helpen doen we dat graag. Het Fresh and Save systeem van Zwilling werkt met een vacuümpomp. Je doet het te bewaren product in een glazen of kunststof bakje van dit systeem. Deksel erop en dat zuig je dan vacuüm. Met een App en de QR code op het deksel kun je dan ingeven wat je wilt bewaren, of dat in de koelkast of diepvries gaat en zelfs waar je het in de koelkast neerzet. Mocht je het vergeten dan geeft de app je optijd een waarschuwing dat het product bijna gegeten moet worden! Zo ga je dus verspilling tegen! De glazen schalen zijn ideaal om complete gerechten te bewaren. Deze kunnen namelijk in de oven op maximaal 180 graden, een ideale temperatuur om iets op te warmen of af te bakken. Ook zijn er kunststof lunchtrommels. Zet je lunch een paar dagen van te voren klaar, trek het vacuüm en je hebt een heerlijk verse lunch! En hiervoor komt er binnenkort een handig nieuw artikel; Elastieken voor om je trommel wanneer deze geopend is en je de vacuümpomp (uiteraard!?) niet bij hebt, handig! Ook zijn de speciale adapters voor vloeistof in de zakken voortaan per 5 stuks te koop, handig wanneer je de zakken veel gebruikt voor bijvoorbeeld marineren!

Klaartje: 'Het fresh and save systeem vind ik ideaal! Ik ben alleen en kook vaak voor meerdere dagen. Zo kan ik het invriezen en eet ik niet meerdere dagen achter elkaar hetzelfde. Ook fijn wanneer ik verse kruiden of bosbessen heb. Deze blijven beide veel langer vers in een Fresh and Save bakje! Er zijn bakjes in verschillende maten, dus voor elk gerecht of product is iets te vinden.'  

Heb je het Fresh and Save systeem, dan is de stap naar het sous vide koken klein; de vacuümpomp heb je al! En dat is meteen ook het grote voordeel van het sous vide systeem van Zwilling: Geen grote oven met groot vacuümeerapparaat nodig, maar de sous vide stick en de vacuümpomp zijn naast de zakken al voldoende. We kregen tijdens ons bezoek aan het Atelier de heerlijkste kleine gerechtjes te proeven die op deze manier bereid waren. Je doet het te bereiden product in een zak en zuigt deze vacuüm. Je pakt een grote pan (of plastic bak, dat kan ook!) en zet je sous vide stick erin. Stel de temperatuur en tijd in op je stick (touch toetsen), leg de zak erin... en nu geduldig wachten... Bereid je een stukje vlees sous vide, dan is het lekker om deze na bereiding nog even kort te grillen! We hopen je snel in de winkel het product in werking te laten zien! Binnenkort is de sous vide stick overigens ook in het zwart verkrijgbaar. 

Michiel: 'Ik dacht altijd dat sous-vide koken alleen voor koks was. Zwilling bewijst nu het tegendeel. Zij brachten een sous-vide starterspakket uit. Geen grote vacuümeeraparaten, maar een handzame vacuümeerpomp en dit samen met een sous-vide stick en verschillende maten zakken. Doe het te bereiden product in de zak, vacuüm deze en stop deze in een pan met water. Bevestig de stick aan de pan en stel de temperatuur en tijd in. Zo kun je gemakkelijk een stukje kip marineren én garen. Heeft de kip de juiste gaarheid bereikt? Bak of grill deze nog even kort in de pan en eet smakelijk! Wist je dat je ook heel gemakkelijk zelf kruidenolie kan maken? Vacuümeer een neutrale olie met bijvoorbeeld rozemarijn en knoflook. Sous-vide deze voor een half uur op 80℃ en laat afkoelen. Schenk in een mooie fles en klaar! Ook leuk om kado te geven.' 

   

Over koekenpannen is een heleboel te vertellen, en veel wisten we ook al, maar toch zijn we weer wat wijzer geworden deze zondag! Belangrijke vragen: wel of geen anti-aanbak laag? Welke vetstof kun je gebruiken? en welke pan is geschikt voor mijn kookplaat? De uitgebreide uitleg doen we graag persoonlijk in onze winkel, Maar voor nu al een kleine uitleg. Demeyere heeft drie soorten koekenpannen.

- De Duraslide pannen: met een traditionele kunststof anti-aanbaklaag is deze pan gemakkelijk in gebruik. Je kunt hierin bakken zonder of met weinig vetstof. Let wel op met hoge temperaturen! 

- De Ceraforce pannen: met een Keramische anti-aanbaklaag, bakt krokant en goudbruin met weinig vetstof, is vriendelijker voor het milieu en bakt gezond en veilig! 

- De Stalen pannen: zonder anti-aanbaklaag, gezond en veilig bakken. Bakt vlees en groenten egaal goudbruin, roestvrijstalen pannen gaan levenslang mee! 

Voor alle koekenpannen geldt: Handwas aanbevolen. Dit verlengt de levensduur van je pan! 
Binnenkort nieuw in ons assoritment: De Alu Plus 3 Koekenpannen met zowel de Duraslide als Ceraforce bodem. 

Ron: 'Demeyere vertelt waarom bakken en braden in een roestvrijstalen pan duurzaam is zonder laag die slijt en waar ze 30 jaar garantie op geven. Wij zelf bakken thuis alleen maar in rvs pannen van Demeyere en willen niet anders meer! Wanneer je dit eenmaal gewend bent hoef je nooit meer een nieuwe pan aan te schaffen. Mocht je dat toch te lastig vinden dan biedt Demeyere voldoende goede alternatieven met de Duraslide en Ceraforce pannen'. 

Zwilling is een belangrijk onderdeel van ons messenassortiment, dus we genoten van de mooie messen die we zagen. Maar hoe maak je je mes nu weer goed scherp!? We kregen een mooie demonstratie van het slijpen op een slijpsteen, daar gaan we zeker meer meedoen. Samen oefenen, zodat we u er straks ook alles over kunnen vertellen! Ook het slijpen op een Keramische- of Diamant-slijpstaaf werd weer eens gedemonstreerd...

Kevin: 'De demo messenslijpen vond ik erg interresant en leerzaam! Ik ga er snel zelf mee aan de slag, want met een bot mes kun je niet werken!' 

Al met al was het een gezellige en leerzame dag die we afsloten met een gezellig etentje.... waarbij we het dan toch niet kunnen laten al onze ideeën te bespreken... houd ons dus in de gaten! 

Marijke: 'Op een mooie locatie aan het water in Antwerpen in een prachtig oud gebouw, met vele verhalen uit het verleden, weet Demeyere kwaliteit en visie uit te stralen met het oog op duurzaamheid en gezondheid. De ontvangst was gezellig en het ontbrak ons de hele dag aan niets. Het was een leerzame en gezellige dag met ons team; we hebben allemaal dezelfde visie en werken graag met Demeyere, Staub en Zwilling!' 

Gerelateerde berichten
  1. Bakken en braden in een RVS koekenpan Bakken en braden in een RVS koekenpan
Gerelateerde producten