Asperges met zalm en hollandaise

Asperges met zalm en hollandaise

Dit recept is geschikt voor 4 personen. Met een voorbereidingstijd van 15 min. en een kooktijd van 25 min. 

Ingrediënten asperges met zalm en hollandaise:asperge-met-zalm

  • 500 g witte asperges
  • 4 zalmfilets zonder vel
  • 3 eidooiers
  • 3 el water
  • 100 g boter
  • citroensap
  • peper en zout
  • platte peterselie

Bereiding asperges met zalm en hollandaise:

  • Smelt de boter op een laag vuurtje en schep het schuim dat ontstaan is met een pollepel
    of schuimspaan er vanaf. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur.
  • Neem de eieren en scheid het eiwit van het eigeel. Voeg het water en een paar druppels
    citroen toe en klop de eigelen schuimig.
  • Zet de pan op een laag vuurtje en klop tot de consistentie van een mayonaise. Haal
    tijdig van het vuur om het stollen van de eieren te voorkomen. Voeg de gesmolten boter
    voorzichtig toe. Kruid met peper en zout.
  • Schil de witte asperges en snij het houtige uiteinde af. Kook de asperges beetgaar.
  • Bak de zalm makkelijk af met een vispan, op een middelhoog vuur, kruid met pezo.
  • Dresseer de asperges, overgiet met de saus en leg er de gebakken zalm op.
  • Werk af met wat platte peterselie.
Gerelateerde producten