Forged Katai

Forged Katai

Forged Katai

Ons aanbod

Toon/verberg filters

6 artikelen

6 artikelen

Forged Katai

Forged Katai messen kopen? Wij zijn vanaf het eerste moment dat Forged opgericht is al een trots verkooppunt van dit fantastische merk. Forged Katai is inmiddels al de vierde messenserie, meerdere messen kopen van Forged Katai? Vraag naar onze aanbiedingen.

Forged Katai Messen

Bij het ontwerpen van de Katai messen zijn golfachtige vormen als inspiratiebron gebruikt. Dit is terug te zien in de vorm van het lemmet en hoe de vorm vervolgens doorloopt in het heft. Het lemmet is volledig met de hand gesmeed in 5 lagen van Japans VG10 staal. De hamerslag op het lemmet is in de basis hetzelfde als de andere series. Echter heeft het een extra nabewerking ondergaan met behulp van een zeer fijne hamer. Deze manier van bewerken is wel een stuk intensiever, maar resulteert in een verfijnde look met een geheel unieke uitstraling. Het heft is op zijn beurt vervaardigd van wortelhout. Het hout is eerst afgevuld met hars, hierna geperst en vervolgens gemodelleerd. Door dit proces is elk mes uniek in afwerking, afmeting, kleur en houtstructuur

Forged Katai Award Winnaar 2020

Forged Katai heeft dit jaar de Red Dot Design Award gewonnen in de categorie Product Design – Cookingware. De jury was onder de indruk van het unieke ontwerp en de estethiek van deze prachtige messen en prees de uitzonderlijke functionaliteit.

De Red Dot Award: Product Design biedt ontwerpers en fabrikanten van over de hele wereld een platform om hun producten te beoordelen. Dit jaar deden er ontwerpers en bedrijven uit ruim 60 landen mee aan met in totaal meer dan 6.500 producten. De internationale jury bestaat uit ervaren deskundigen uit verschillende disciplines en komt al zo’n 65 jaar bijeen om elk jaar de beste ontwerpen te selecteren. Het beoordelingsproces duurt enkele dagen en is gebaseerd op twee essentiële criteria: de juryleden testen alle inzendingen om niet alleen de esthetiek te beoordelen, maar ook de gekozen materialen, het niveau van het vakmanschap en de functionaliteit.

Forged Katai Set

Welke 6 messen komen terug in de Katai serie: 

Forged Katai Koksmes 20 cm

Het koksmes heeft een breed, stevig lemmet en is één van de belangrijkste messen voor zowel de professional als de hobbykok. Voor het verkleinen van vlees, vis of groenten maar werkt ook prima voor het hakken van kruiden. Zie hier het Forged Katai Koksmes 20 cm.

Forged Katai Vleesmes 20 cm

Het vleesmes heeft een lang, smal lemmet en is ideaal voor het snijden van grote stukken vlees, zoals rosbief, ham etc. Omdat het vleesmes direct door de spieren snijdt, is het makkelijk om lange halen te maken en in 1x door het vlees te snijden. Zie hier het Forged Katai Vleesmes 20 cm.

Forged Katai Broodmes 20 cm

Met het lange en gekartelde lemmet is een broodmes ideaal voor het snijden van voedingswaar met een harde buitenkant en zachte binnenkant, zoals (stok)brood, quiche en gebak, maar ook fruitsoorten zoals meloen en ananas én harde groenten zijn hiermee te snijden. Zie hier het Forged Katai Broodmes 20 cm.

Forged Katai Santokumes 14 / 18 cm

Het santokumes is het allround mes uit de Japanse keuken en qua toepassing vergelijkbaar met het koksmes. Het woord “Santoku” betekent “drie goed dingen”, een referentie naar de drie snijfuncties die het kan vervullen: snijden, blokjes maken en fijnhakken. Zie hier de Forged Katai Santokumessen.

Forged Katai Universeel mes 12 cm

Middelgroot mes. Geschikt voor het snijden van worst, kaas, tomaten en andere compacte etenswaar. Zie hier het Forged Katai Universeel mes 12 cm.

forged katai messenset