Le Creuset Braadpan Onderhoud

Le Creuset Braadpan Onderhoud

Hoe onderhoud ik mijn Le Creuset Braadpan?

U heeft een kostbare braadpan gekocht van Le Creuset, natuurlijk wilt u zo lang mogelijk genieten van deze braadpan. Met deze onderhoud en schoonmaak tips bent u er zeker van dat u zo lang mogelijk van uw pan kunt genieten.
 
Voor het eerste gebruik

Veel plezier met het uitpakken van uw nieuwe aankoop! (En zorg ervoor dat u de etiketten en de verpakking verwijdert.) Was uw Le Creuset braadpan met warm water en afwasmiddel, en spoel en droog vervolgens goed af. Het is niet nodig om de pan van te voren in te smeren met een olie of in te branden.

Koken in de Le Creuset braadpan

Bescherm uzelf - gebruik altijd ovenhandschoenen bij het hanteren van een warme braadpan. Wij adviseren u om alleen siliconen, houten of hittebestendige plastic hulpmiddelen te gebruiken. Gebruik GEEN messen of metalen keukengerei, omdat dit sporen en krassen op het geëmailleerde oppervlak van het product kan achterlaten.

Gebruik de braadpan op de kookpit met de meest geschikte afmeting - dit zorgt ervoor dat uw voedsel gelijkmatiger gaart en vermindert het risico op beschadiging van de handgrepen en de randen. Dit is vooral belangrijk voor inductiekookplaten: als u een zone met een verkeerde afmeting gebruikt, bestaat het risico dat de kookplaat het product niet 'herkent'. Gasvlammen moeten steeds beperkt blijven tot de basis en zich NOOIT uitbreiden langs de zijranden van de pan.

Koken op gemiddelde of lage temperatuur levert de beste resultaten op - zelfs voor bakken en braden. Laat de braadpan geleidelijk opwarmen voor heerlijk smakende en gelijkmatig gegaarde gerechten. Als u toch hoog vuur moet gebruiken, verlaag de stand dan zodra de gewenste warmte is bereikt.

Schuif het product nooit over een kookplaat/fornuis met een glazen bovenkant, omdat dit de bodem van het product en het glas kan beschadigen. Til het product in plaats daarvan altijd op.

Gebruik van oliën en vetten

Het lichtgekleurde geëmailleerd oppervlak is niet geschikt voor vetvrij koken. De door u gekozen vloeistof, olie, vet of boter moet de basis volledig bedekken alvorens de pan te verwarmen. Laat de pan niet onbewaakt achter terwijl hij opwarmt en zorg ervoor dat hij niet droog-kookt want dit kan het email permanent beschadigen.
Voor het bakken in vet, in een diepe pan, mag het maximale olieniveau niet meer dan 1/3 van de diepte bedragen deze diepte laat voldoende ruimte over zodat het olieniveau kan stijgen eens de voedingsmiddelen toegevoegd worden. Voor de veiligheid kan best een bakoliethermometer gebruikt worden en dient er een deksel beschikbaar te zijn voor het geval de olie oververhit raakt of begint te spatten.

Schoonmaken van de Le Creuset braadpan

Wacht tot uw braadpan voldoende is afgekoeld voordat u het reinigt. Dompel een hete pan niet onder in koud water: dit kan een thermische schok veroorzaken waardoor het email kan barsten of beschadigd raken.

Veeg eventuele restjes van de bodem en randen van de braadpan. Als er voedsel aangekoekt zit, vul de braadpan dan met warm water en afwasmiddel en laat het 15 tot 20 minuten weken voordat u het op de gebruikelijke manier reinigt. Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of metalen, agressief schurende of stugge reinigingsdoekjes of borstels op de oppervlakken. Droog het product na het wassen goed af en bewaar het op een droge plaats.

De braadpannen van Le Creuset zijn ook vaatwasmachinebestendig. Al het kookgerei met integrale gietijzeren handgrepen, bakelieten handgrepen of roestvrij stalen knoppen mag in de vaatwasser. Desalniettemin kan door constant afwassen in de vaatwasser het email ietwat mat worden. Dit kan geen kwaad en zal geen afbreuk doen aan het resultaat. Bij gebruik van de vaatwasser, laat u de machine best de volledige cyclus doorlopen alvorens de deur te openen. Hierdoor wordt verzekerd dat het kookgerei volledig gedroogd worden.

Gerelateerde berichten
  1. Le Creuset Marble Collecion - Limited Edition Le Creuset Marble Collecion - Limited Edition
Gerelateerde producten