KAI

Shun Nagare Koksmes 20 cm
395,00
  • Voor 15:00 besteld vandaag verzonden

KAI Shun Nagare Koksmes 20 cm


Dit is het KAI Shun Nagare Koksmes, toch het meest gebruikte mes uit de 6-delige messenserie. Met Shun Nagare heeft Kai opnieuw een innovatief meesterwerk van Japanse smeedkunst afgeleverd. Mede door het fraaie design, de bijzondere materiaaleigenschappen en een technisch zeer complex productieproces behoort deze messenserie tot de absolute topklasse. Op het hoogglans gepolijste lemmet is een kunstzinnig vormgegeven straalvormig patroon van de Damastlagen zichtbaar. Deze optiek geeft het mes in combinatie met de zwartgrijs gemêleerde greep een indrukwekkend voorkomen. De lemmets in de serie bestaan uit twee verschillende staalsoorten, die tot een 72-laags Damaststaal zijn verwerkt. Door het bewerkelijke samenvlechten van de beide staalsoorten ontstaat er een lemmet met uitzonderlijk duurzame snijprestaties. 


De KAI Nagare messen zijn prachtig om te zien en het lijkt wel alsof de Japanse avondzon de afwerking heeft geperfectioneerd met haar zonnenstralen. De KAI Nagare messen serie behoort tot de top op keukenmessen gebied en worden daarom ook geleverd met echtheidscertificaat. De KAI Nagare messen zitten verpakt in een luxe houten kistje.


KAI Shun Nagare Koksmes 72-laags Damststaal


Het zogeheten Dual-Core-Lemmet van de serie Shun Nagare wordt bij Kai middels een innovatief smeedproces vervaardigd. Daarbij worden twee staalsoorten met verschillende eigenschappen tot een 72-laags Damaststaal samengesmeed, een flexibel en resistent VG 2 staal met een bijzonder hard VG 10 staal. Met als resultaat dat de aan beide zijden symmetrisch geslepen lemmets een excellente scherpte bieden die tevens bijzonder langdurig scherp blijft. 


KAI Shun Nagere Koksmes Heft Pakkahout


Het ergonomisch gevormde heft ligt dankzij een lichte, afgeronde lijn comfortabel in de hand. De gesmede tang in het heft geeft het mes een massief voelende stabiliteit en functioneert als tegenwicht van het lemmet voor een optimale balans. Mede door de geklonken heftdelen uit zwartgrijs gemêleerd Pakkahout, een geïmpregneerde en zeer resistente houtfineer, oogt het mes warm en waardevol.


kai shun nagare kai shun nagare koksmes

Specificaties
Specificaties
ArtikelnummerNDC-0706
MerkKai
MateriaalRoestvrijstaal, Hout
VaatwasbestendigNee
Lengte lemmet200 mm
LevertijdVoor 15:00 besteld vandaag verzonden
EAN-code4260163216335
upc4260163216335