KAI Shun Classic Kiritsuke 20 cm

259,00
  • Voor 15:00 besteld vandaag verzonden

KAI Shun Classic Kiritsuke 20 cm

Het KAI Shun Classic Kiritsuke mes is ontworpen als een veelzijdig mes voor het bereiden van Aziatische gerechten. Dit is gedaan door het lemmet van een nakiri (groentemes) en sujihiki (vismes) te combineren. Deze combinatie zorgt ervoor dat je met één mes veel ingrediënten kunt snijden. Met een lemmetlengte van 20 cm is dit het grootste mes uit de serie van 3. Voor het kleinere schil- snijwerk kies je voor de 9 cm of 15 cm. Dit KAI Shun Classic Kiritsuke mes is zoals gezegd uitgebracht in 3 maten: Kiritsuke 9 cm, Kiritsuke 15 cm en Kiritsuke 20 cm.

  • Gemaakt van Japans VG-10 staal
  • Gehard op 61 Rockwell
  • Scheermes-scherp over het gehele snijvlak (geen krop)
  • Damast laag beschermd het mes
  • Ergonomisch handvat van onderhoudsvrij pakkahout

Het is natuurlijk zonde als je dit prachtige mes onbeschermd in de keukenla legt. Bescherm je KAI Shun Classic mes daarom met een KAI lemmetbeschermer.

KAI Shun Classic Kiritsuke Mes

Het Kiritsuke mes is eigenlijk een koksmes, zoals wij het hier kennen in het Westen, maar dan met een Japanse twist. Een koksmes staat ook wel bekend als een Gyuto. Een Kiritsuke mes wordt ook wel K-Tip Gyuto genoemd. Waar een ‘gewoon’ koksmes met een bolling is afgewerkt, is een Kiritsuke mes met een hoek afgewerkt op de rug van het lemmet. De hoek op het lemmet zorgt ervoor dat het lemmet de vorm van de letter ‘K’ heeft, vandaar K-Tip. Dankzij deze afwerking snij jij je groente, vlees en andere ingrediënten nog eenvoudiger. 

De KAI Shun Classic serie is een van de populairste Japanse messenseries. Topchefs maar ook hobbykoks zijn razend enthousiast over deze messen. Omdat het lemmet van deze Japanse messen dunner en harder is dan Europese messen kunnen deze scherper geslepen worden. Ze worden dan ook op 15 graden geslepen in tegenstelling tot Europese die vaak op 20 graden worden geslepen. Het resultaat is een mes wat fantastisch blijft snijden. KAI Shun Classic messen worden vervaardigd uit VG-10 staal dat een keiharde staalsoort is met een hardheid van 61 HRC Rockwell (1,0% koolstof en 1,5% kobalt). Door het harde staal, de scherpere hoek en het dunne lemmet blijven ze langer scherp en glijden de messen zonder enige moeite door voedsel. Over het mes zijn 32 lagen damast staal gevouwen. Damast is een combinatie van verschillende staal soorten en zorgt voor bescherming. Ook krijgt het mes hierdoor meer flexibiliteit. Het mooie Damast nerf structuur geeft het KAI Shun mes een bijzondere uitstraling.

Enthousiast geworden naar de KAI Shun Classic serie? Bekijk hier de complete KAI Shun Classic serie.

Specificaties
Specificaties
ArtikelnummerDM-0771
MerkKai
MateriaalRoestvrijstaal, Hout
VaatwasbestendigNee
Lengte lemmet200 mm
LevertijdVoor 15:00 besteld vandaag verzonden
EAN-code4901601387476