KAI Shun Nagare Black Broodmes 23 cm

459,00
  • Tijdelijk niet leverbaar

KAI Shun Nagare Black Broodmes 23 cm

Dit is het KAI Shun Nagare Black broodmes 23 cm, uit de 6-delige messenserie. Met Shun Nagare Black heeft Kai opnieuw een innovatief meesterwerk van Japanse smeedkunst afgeleverd. Mede door het fraaie design, de bijzondere materiaaleigenschappen en een technisch zeer complex productieproces behoort deze messenserie tot de absolute topklasse. Op het hoogglans gepolijste lemmet is een kunstzinnig vormgegeven straalvormig patroon van de Damastlagen zichtbaar. Deze optiek geeft het mes in combinatie met de zwartgrijs gemêleerde greep een indrukwekkend voorkomen. De lemmets in de serie bestaan uit twee verschillende staalsoorten, die tot een 72-laags Damaststaal zijn verwerkt met een hardheid van 61 HRC. Door het bewerkelijke samenvlechten van de beide staalsoorten ontstaat er een lemmet met uitzonderlijk duurzame snijprestaties. 

  • Lemmethoogte: 3,6 cm
  • Lemmetlengte: 22,8 cm
  • Totale lengte: 36,3 cm
  • Gewicht: 220 gram
  • Slijphoek: 19 graden

De KAI Nagare Black messen zijn prachtig om te zien en het lijkt wel alsof de Japanse avondzon de afwerking heeft geperfectioneerd met haar zonnenstralen. De zwarte KAI Nagare messen serie behoort tot de top op keukenmessen gebied en worden daarom ook geleverd met echtheidscertificaat. De KAI Nagare Black messen zitten verpakt in een luxe houten kistje.

KAI Shun Nagare Black Broodmes 72-laags Damststaal

Het zogeheten Dual-Core-Lemmet van de serie Shun Nagare Black wordt bij KAI middels een innovatief smeedproces vervaardigd. Daarbij worden twee staalsoorten met verschillende eigenschappen tot een 72-laags Damaststaal samengesmeed, een flexibel en resistent VG 2 staal met een bijzonder hard VG 10 staal. Met als resultaat dat de aan beide zijden symmetrisch geslepen lemmets een excellente scherpte bieden die tevens bijzonder langdurig scherp blijft. 

KAI Shun Nagere Black Broodmes Heft Zwart Pakkahout

Het ergonomisch gevormde heft ligt dankzij een lichte, afgeronde lijn comfortabel in de hand. De gesmede tang in het heft geeft het mes een massief voelende stabiliteit en functioneert als tegenwicht van het lemmet voor een optimale balans. Mede door de geklonken heftdelen uit zwart gemêleerd Pakkahout, een geïmpregneerde en zeer resistente houtfineer, oogt het mes warm en waardevol.

Specificaties
Specificaties
ArtikelnummerNDC-0705S
MerkKai
MateriaalRoestvrijstaal, Hout
VaatwasbestendigNee
Lengte lemmet230 mm
LevertijdTijdelijk niet leverbaar
EAN-code4901601183450